Sănătos şi gustos! Reţeta mea de cheese-cake

cheesecakeAcest articol e un răspuns la întrebarea aceea specială: „Spune-mi ceva concret, ce pot să mânânc seara, să fie şi sănătos şi gustos, să se prepare repede şi uşor, să-l pot împărţi cu cineva drag, ceva care să-mi transforme cina  într-o sărbătoare”. Vrem totul deodată şi uneori chiar putem avea asta!

Un pachet de biscuiţi petit-beurre (100gr) se sfarmă, se adaugă 3 linguri de zahăr şi 50gr unt topit (preferabil unt, nu margarină) şi se amestecă bine. Se pune amestecul într-o forma rotunda cu diametrul de vreo 20cm, tapetată anterior cu hartie de copt. Se pune la cuptor, la foc tare 5 minute.

Apoi se amestecă 400 gr branza de vacă cu 3 ouă, 150gr zahăr (asta înseamnă 6 linguri pline), 3 linguri de faină, un zahăr vanilat. Se amestecă bine de tot, se toarna peste blatul de biscuiţi, se nivelează şi se pune la cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute. E gata când s-a rumenit uşor pe deasupra.

Se taie în 4, apoi se taie fiecare felie în 3, se obţin 12 felii. O porţie pentru tine, seara pe la ora 7, înseamnă 2 sau maxim 3 felii. Celelalte felii le poţi dona altcuiva, sau le poţi păstra pentru micul dejun :).

Poţi adăuga în amestecul de branză coajă de lămâie pentru aromă, poţi pune deasupra feliei tale puţin gem de fructe de padure, pentru o ocazie specială. Dacă foloseşti ouă de casă şi brânza făcută acasă e şi mai bine.

Acum câteva explicaţii, pe scurt: branza de vaci şi ouăle au proteine, asta va face ca să mânânci doar 2-3 felii şi să te saturi. Are un gust grozav, aşa că te vei simţi răsfăţată. Ingredientele naturale sunt de preferat unei prăjituri cumpărate, care are în compoziţie aromatizanţi, conservanţi, coloranţi şi alte adaosuri.

Poftă bună!

.

Simona Ros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *