Oare te-ai gandit la asta ?

pensive woman biting lips1. Poți mânca mai multe chestii gustoase, fiindcă metabolismul tău îți permite acum ce înainte te îngrășa doar cu mirosul. Poți să te răsfeți din când în când cu o prăjitură sau o ciocolată sau un pahar de vin, știind că apoi vei merge la sală și vei putea lucra special – încă 30 de abdomene pentru prăjitura cu ciocolată de ieri.

2. Dacă ești singur te poți gândi ce persoană vei atrage dacă ești în formă maximă. Dacă ești într-o relație te poți gândi cum se va schimba relația ta în bine dacă tu arăți mai bine.

3. Dacă e ceva cu muzică, o oră de muzică antrenantă într-o săptămână aglomerată și plină de chestii presante seamănă cu o scurtă vacanță, nu-i așa?

4. Dacă pur și simplu te plimbi, e atâta frumusețe în jurul tău de care nu ai avut timp până acum, copaci în forme uimitoare, cățeluși jucăuși și iubitori, flori sau clădiri sau grădini ce te așteaptă să fie admirate câteva clipe.

5. Psihic grozav: efortul fizic te relaxează total, lași deoparte gândurile și problemele și te concentrezi pe mișcarea corpului, endorfinele declanșate de efort te fac să cânți de bucurie, frustrările sunt spălate de transpirație, mușchii încordați de presiunea zilnică recapătă tonusul normal, iar mușchii lăsați de poziția de lucru se tonifică, și te uiți în oglindă și vezi cum arăți și te simți mai tânăr.

6. Apărare imunitară: prin respirația amplă ajunge oxigen în toate colțurile plămânilor, prin efectul psihic de relaxare se modifică biochimia corpului, prin antrenament crește capacitatea de efort, și prin accelerarea metabolismului crește rezistența la frig.

7. Prieteni cu aceleași preocupări – la fel cum fumătorii învață să fumeze în grupul de prieteni și continuă să fumeze pentru că acolo se simt bine, găsești prieteni preocupați de sănătate și frumusețe și provocări fizice și te simți minunat în compania lor… Învață să joci ping-pong și te vei distra într-o oră cât nu te-ai mai distrat de mulți ani.

… și după toate astea tu îmi spui că nu ai timp de sală sau nu ai chef de plimbare sau nu poți să mergi la bazin sau nu știi unde și cu cine….. și ți se pare o scuză bună?

.

Simona Ros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *