Astenia de primăvară

springAșteptăm primăvara cu mare drag și cu nerăbdare, iar când vine corpul nostru nu se poate bucura la capacitatea maximă, e cumva amorțit, abia ne mișcăm, abia ne ridicăm din pat, nu ne vine să cântăm tot timpul, ci mai degrabă să dormim tot timpul. Ce face natura primăvara? Renaște! Și pentru asta are nevoie de multă energie! Corpul are nevoie de o pregătire specială ca să renască și el, odată cu natura.

E o iluzie că alimentația noastră super-industrializată și prea puțin echilibrată ar putea să ne asigure necesarul de micronutrienți pentru o funcționare optimă a corpului. Acum, mai mult ca oricând e necesar să folosim un supliment combinat, cu vitamine și minerale, un produs de calitate.

Alimentația este următorul pas, e momentul să înlocuim mâncarea cu multe calorii și cu multe grăsimi cu ceva mai ușor, multe fructe și multe legume. Dacă până acum nu ai avut acest obicei, digestia ta nu e pregătită pentru 5 porții, dar începe cu un fruct pe zi și inlocuiește garnitura tradițională de cartofi cu legume. Efectele benefice le vei simți imediat!

Următorul pas e mai complicat, e ușor să iei o tabletuță, putem controla ce punem în farfurie (mai ales pe timp limitat), dar acum trebuie să ne punem în mișcare! Gata cu scuzele de orice fel! E singura metodă de a pune sângele în mișcare, de a ajunge oxigenul până în vârful degetelor. Știi ce se va întâmpla? Vei avea puțină febră musculară, dar asta trece repede și vei avea mai multă energie, un tonus muscular grozav și o să-ți facă plăcere să treci la garderoba de vară.

Emoțiile au nevoie și ele de impulsuri pozitive, dar asta e cel mai la îndemână de făcut! Pune muzica preferată la maxim, privește cerul albastru și miroase cât mai multe flori și râzi din toată inima, cel puțin o dată pe zi.

Vă urez o primăvară frumoasă!

.

Simona Ros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *