sanatatealimentatiesport
simona-ros
simonaros

 

 

 

 

 

Reinventează-ți mintea și corpul!

Ne dorim să dăm șansa adulților, adolescenților și copiilor din România să își educe corpul și mintea să facă alegeri sănătoase. Într-o combinație de sănătate + sport + educație, ne dorim să aducem în viețile celor din jurul nostru informațiile și abilitățile de care au nevoie pentru a-și crea un stil de viață sănătos.

Ce rost are să cheltui o avere pe haine dacă pe sub ele sau pe dinăuntru nu ești ok? Un corp frumos și sănătos este o avere ce nu poate fi cumpărată, dar poate fi obținută. Dezbatem câteva subiecte ”fierbinți” și avem ceva mai interesant de spus decât ziarele de scandal.

Ți s-a întâmplat vreodată să hotărăști: ”Gata, așa nu mai merge, trebuie să fac ceva” ”Voi slăbi, voi mânca sănătos, voi face sport” și după câteva zile să renunți? Ți s-a întâmplat chiar de mai multe ori? Majoritatea au trăit asta. De ce? Sunt mai multe lucruri de discutat, de la stabilirea unor scopuri realiste până la obținerea sprijinului emoțional de care avem nevoie. Sigur că alimentația excesivă e o cale de joasă calitate pentru a satisface nevoile de afecțiune sau de siguranță. Sigur că trăim într-un secol al soluțiilor prea-rapide, iar viața și sănătatea nu pot fi ”supă la plic”. Există soluții și strategii de descoperit.

Despre alimentație – principii și mituri

Organic foodDacă citești o carte de nutriție vei ști totul, dacă citești două cărți, vei fi puțin confuz, dieta Atkins, dieta Montignac, dieta disociată. Fiecare are altă părere. De aceea avem principia, să ne descurcăm în mulțimea de indicații. Legătura direct a ”creierului emoțional” cu plăcerea de a mânca e demonstrată déjà. Același număr de calorii din combinații diferite carbohidrați-proteine, carbohidrați-lipide sau protein-lipide au effect metabolic diferit, inclusive asupra energiei obținute și a senzației de foame. E aici o tonă de informații. Și vrei informația corectă, așa-i?

În căutarea elixirului tinereții – somatopauza:

runningMilioane de oameni pe glob sunt afectați de o condiție care determină încetinirea metabolismului, scăderea nivelului de energie și a hormonului de creștere și îți face corpul flasc. Mulți oameni câștigă în greutate ci vârsta și uneori așa de lent că nici măcar nu-și dau seama. Și dacă nu rămâi fizic active începi să-ți pierzi masa muscular și arzi mai puține calorii pe măsură ce corpul înlătură mușchii și adaugă grăsime. Poți să dai vina pe somatopauză, scăderea cu vârsta a metabolismului, care determină creștere în greutate, scăderea energiei, scăderea tonusului muscular și creșterea grăsimii corpului. Și când nu faci destulă mișcare, grăsimea visceral se adună în abdomen, indifferent dacă ești grass au slab. Iar ”burtica” îți afectează calitatea vieții și sănătatea. Minunat că există un antidote – mișcarea!!!

De unde pornim…

Povestea spune că un călăreț trecea în goana mare, ridicând praful în urma lui. ”Hei, unde te grăbești așa?” Îl întrebau oamenii. ”Nu știu” striga călărețul, ”întrebați calul”. Exact așa e viața ta! Și obiceiurile te duc…și…unde o să ajungi peste 5 ani? Peste 10? … cum va fi corpul tău? Vei căra după tine kilograme în plus și vei fi stors de energie? De unde ai obiceiurile? Le-ai învățat și le-ai adunat într-o viață…din familie, din publicitate…și poți să înveți altele. Sunt obiceiuri importante în sănătate. Merită să fii puțin atent? Vrei să te simți bine? Și să arăți bine? …nu, cine vrea așa ceva…și e prea complicat…. Nu e complicat dacă le luăm pe rând…

.