Tae-Bo, un sport care ne reînvață să ne respectăm corpul

babiesTae-Bo este un sport care îmbină unele mișcări de taekwondo cu rutine de aerobic. Acest sport a fost inventat de Billy Blanks și a devenit popular în anii ’90. Combină mișcările împrumutate din artele marțiale și pe cele de aerobic executate în viteză pentru îmbunătățirea formei fizice a practicanților. Spre deosebire de o ora de aerobic clasic, unde se ard circa 300-400 de calorii, la o oră de tae-bo această cifră se ridică undeva la 700-800 de calorii. Aceste cursuri includ multe lovituri atât cu brațele cât și cu picioarele, intenția nefiind de a dezvolta tehnici de luptă sau de apărare, ci de a pune în mișcare, prin coregrafia aerobicului, grupe musculare pe care nici nu știam că le avem. Pe lângă partea de musculatură, crește capacitatea cardiovasculară, flexibilitatea, coordonarea, echilibrul și rezistența fizică.

Tae-bo a fost inițiat ca un concept care se adresează fizicului, minții și sufletului nostru. Beneficiile acestui sport se extind și asupra psihicului – se creează o corelație între gândurile și acțiunile noastre. Devenim mai conștienți de cine suntem, ceea ce suntem, ce putem deveni, ce putem face. Crește și încrederea în sine, ceea ce duce doar la evoluție personală.

Până la urmă, că se numește Tae-bo, Aerobic, Step, Zumba, Ore de dans, Jogging, O simplă plimbare în parc cu cineva drag… să nu uităm, corpul nostru este cel mai de valoare bun pe care îl deținem… să îl prețuim, să îl ajutăm să se dezvolte armonios, SĂ ÎL RESPECTĂM.

Putem să începem un program de respect de sine și de întreținere corporală făcând o vizită la sală… prima ședință este din partea noastră.

taebo

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *