Sport pentru copii

“Copilaria este inima tuturor vârstelorcentrala_de_escalada

Lucian Blaga

Escalada este un sport care poate fi practicat la orice vârsta, atât de cei foarte tineri cât şi de persoanele în etate. Odată ce ai învăţat să te caţeri, poţi face acest lucru toata viaţa. Totodată este un sport care dezvoltă spiritul de aventură şi facilitează călătoriile. Practicându-se în mijlocul naturii, de cele mai multe ori într-un cadru natural de excepţie şi un peisaj unic, ea îţi stimulează imaginaţia, curiozitatea şi dorinţa de cunoaştere.

Beneficiile practicării escaladei de către copii:

  • Escalada este o activitate incitantă, care îi ajută pe copiii de toate vârstele să se descopere pe sine şi să capete încredere în forţele proprii. Pentru ei, căţărarea este la fel de firească precum mersul.
  • Problemele pe care le pune escalada, precum observaţia şi analiza rapidă, aprecierea justă, adaptarea, luarea unei decizii imediate, dinamismul şi hotărârea sunt de fapt principalele cerinţe din educaţia generala şi cea şcolară, doar că prin escaladă aceste probleme sunt puse sub formă de joacă, fiind o modalitate foarte motivantă şi atrăgătoare de însuşire a lor. În timp, prin intermediul jocurilor şi exerciţiilor, caracterul şi personalitatea copilului vor asimila toate aceste calităţi.
  • Multe dintre mişcările din escaladă sunt intuitive şi naturale, ceea ce-l va face pe copil să se simtă în largul său. Progresul în căţărare apare treptat, fără a fi nevoie de o activitate de rutină riguroasă.
  • Escalada poate fi de folos copiilor cu diverse disabilităţi. Practicarea sa îi ajută să devina mai puternici, perseverenţi şi consecvenţi în atingerea scopului propus. Ei vor fi capabili să se caţere şi să reuşească la fel ca şi ceilalţi copii.
  • Escalada este un sport ludic; o luptă cu sine. A ajunge în vârf reprezintă pentru copil o provocare permanentă, care-l determină să nu se lase până nu reuşeşte.
  • Escalada le oferă pe viu copiilor ceea ce se întâmplă într-un joc virtual pe computer;
  • Practicarea escaladei necesită o combinaţie unică de echilibru şi tenacitate mentală, forţă, rezistenţă şi flexibilitate.
  • Prin escaladă, copiii îşi dezvoltă deopotrivă aspectele de ordin fizic, emoţional, social, intelectual şi estetic al personalităţii lor.

 

BENEFICII FIZICE BENEFICII SOCIALE BENEFICII MENTALE
FORŢĂ MUSCULARĂ COOPERARE ÎNCREDERE ÎN SINE
REZISTENŢĂ COMUNICARE PERSEVERENŢĂ
MOBILITATE LUCRU ÎN ECHIPĂ AUTO – DISCIPLINĂ
ECHILIBRU ABILITĂŢI DE CONDUCERE RĂBDARE
COORDONARE CAPACITATE DE PLANIFICARE VOINŢĂ
ÎMBUNĂTĂŢIREA ACTIVITĂŢII SISTEMULUI CARDIO-VASCULAR CAPACITATEA DE A LUA DECIZII RAPID AMBIŢIE
CAPACITATEA DE SOLUŢIONARE A PROBLEMELOR CURAJ

Centrala de escalada oferă cursuri de inițiere în cățărat, atât copiilor cât și adulților.Programul este foarte flexibil la dorința fiecărui client.Cursurile se desfășoară împreună cu un instructor specializat în escaladă.Pachetele care le oferă echipa Centralei de escalada pot fi vizualizate pe site-ul nostru( centraladeescalada.ro).

Vă așteptăm cu cel mai mare drag să împărtășim cele mai frumoase senzații de depășirea limitelor proprii cu multă mișcare și o atmosferă de vis.

Pentru mai multe detalii :0742 105 939 Vlad Căpușan (Manager Centrala de escalasa)
0755 563 111 Marta Palii (Project Manager Centrala de escalada)

Site: www.centraladeescalada.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *