Testul

new lifeÎngăduiți-vă să observați un timp ce fel de vremuri trăim, este un îndemn să vă uitați în jurul vostru, să vă detașați puțin de tumultul ce vă înconjoară și să fiți un observator spre binele vostru în primul rând.

Este posibil să constatați că există enorm de multă informație mai mult sau mai puțin structurată, mă refer în context general și în special în domeniul dezvoltării personale. Vin spre noi, uneori cu o viteză amețitoare, o întreagă varietate de învățături, tehnici, metode, exerciții,…etc…care mai de care, unele extrem de convingătoare și promițătoare; fiecare aducând ceva nou, inedit.

Astfel  se întâmplă să asimilăm  multe informații, practici; iar toate acestea produc transformări în noi, nu mai suntem cei de la un oarecare început și e firesc, dar se prea poate la un moment dat să se creeze confuzie  în minte.

Ar fi bine să facem o selecție, în toată această vâltoare, să facem lumină, să reușim să vedem cu claritate ceea ce este cu adevărat bun pentru noi, dar cum?

Metoda este simplă și la îndemâna oricui: orice tehnică, învățătură, practică etc…este cu adevărat bună și binevenită doar atunci când ne face să devenim mai buni, mai senini cu noi înșine și implicit cu ceilalți, mai îngăduitori, mai puțin orientați spre a judeca/critica o persoană/situație, mai împăcațimai liberi.

Înainte de a lua o decizie, înainte de a urma o cale nouă, înainte de a acumula… vă invit să vă uitați și la persoana care dorește să vă călăuzească, să vă învețe…este acea persoană mai bună sufletește, vă transmite seninătate, armonie, echilibru?  Vă îndemn să aveți deplină încredere în intuiția voastră, să o dezvoltați pentru că ea nu dă greș niciodată.

Doar astfel veți evita să cădeți dintr-o extremă în alta, să vă lăsați mereu luați de valurile vieții, fără vreun rezultat benefic cu adevărat. Singura ancora este intuiția voastră, adevărata călăuză este în voi, nicidecum în ce spun ceilalți oricât de convingători ar fi.

“ O legendă veche spune că mai demult oamenii erau buni. Au profitat atât de mult de puterea divină din ei încât Creatorul a decis să le ia această putere și să o ascundă intr-un loc unde va fi imposibil de găsit. Tot ce i-a rămas să facă era să găsească ascunzătoarea potrivită. A fost convocat consiliul îngerilor pentru a se găsi soluția.
Ei au sugerat: „De ce să nu îngropăm puterile omului în pământ?”
Creatorul a răspuns: „Nu, nu vom face asta pentru că omul va săpa adânc și le va găsi.”
Atunci îngerii au spus: „În acest caz, să le trimitem divinitatea pe cel mai adânc fund al oceanului.”
Dar Creatorul a răspuns din nou: „Mai devreme sau mai târziu omul va explora adâncurile oceanului și cu siguranță că o vor gasi și o vor aduce la suprafață.”
Astfel îngerii au concluzionat: „Nici pământul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divină să fie in siguranță, însa alte idei de ascunzătoare nu mai avem.”
Creatorul a exclamat dintr-o dată: „Iată ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adânc înăuntrul lui pentru că este singurul loc unde nu va căuta.”
De atunci incoace, conform legendei, omul a căutat în toata lumea, a explorat, a urcat si a săpat căutând ceva ce a fost în tot acest timp înăuntrul lui.”

Zile senine tuturor.


Ana-Maria Gorgan

– coach NLP, pasionata de spiritualitate, cunoastere, povesti si pilde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *