Un măr pe zi tine doctorul departe

În urmarmă cu mai mult de 2000 de ani oamenii credeau că zeii de pe muntele Olimp erau responsabili pentru ce se întâmplă. Până când Aristotel a enunțat „legea cauzei și a efectului”, care spune că orice se întâmplă are o cauză, indiferent dacă noi o cunoaștem sau nu, indiferent dacă nouă ne place sau nu. Întreaga dezvoltare a tehnicii de care ne bucurăm noi azi și întreaga știință medicală nu sunt decât o anexă a acestei legi.

Proverbul zice că „un măr pe zi ține doctorul departe, dar 7 mere în seara de duminică n-o să facă mare lucru”. Deci hai să descoperim împreună obiceiuri pentru ca să arăți bine și să te simți bine.

Povestea spune că un călăreț trecea în goana mare, ridicând praful în urma lui. ”Hei, unde te grăbești așa?” …îl întrebau oamenii. ”Nu știu” striga călărețul, ”întrebați calul”.  Exact așa e viața ta! Și obiceiurile te duc…și…unde o să ajungi peste 5 ani? Peste 10? … Cum va fi corpul tău? Vei căra după tine kilograme în plus și vei fi stors de energie? De unde ai obiceiurile? Le-ai învățat și le-ai adunat într-o viață… din familie, din publicitate… și poți să înveți altele. Sunt obiceiuri importante în sănătate. Merită să fii puțin atent? Vrei să te simți bine? Și să arăți bine? … Nu, cine vrea așa ceva! …și e prea complicat….

Nu e complicat dacă le luăm pe rând!…

.

Simona Ros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *