Oare SUNT părinte ?

family-2Suntem obișnuiți să alergăm mereu după alte și alte lucruri; uităm parcă să ne bucurăm de frumosul din jurul nostru, uităm să trăim și să mulțumim pentru ceea ce avem.

Am văzut oameni care merg, aleargă să își atingă scopuri, idealuri; care ajung sus cu orice preț. Ei lasă în urmă totul, iar toți cei care nu țin pasul cu ei sunt abandonați pe cărarea dintre viața de ieri și viața de mâine.

Sunt persoane care uită că există azi, persoane care uită că există acum și care mai presus de orice uită că: azi ei sunt. Mâine poate nu mai sunt pentru că poate pornesc din nou pe un alt drum.

Este plăcut să savurăm călătoria vieții, să ne bucurăm de oamenii și lucururile întâlnite pe cărările ei, să savurăm drumul și să nu țintim cu orice preț destinația.

Ne bucurăm azi de ceea ce suntem, de cine suntem cu adevărat; de ceea ce facem și altfel spus de cum îi facem pe cei din jurul nostru să se simtă azi.

Am văzut oameni care fug din calea copiilor, care sunt doar niște străini pentru cei mici, deși locuiesc sub același acoperiș. Ei pierd calea și momentele importante din viața lui, pierd primii pași ai celui mic și uită să privească spre el atunci când se îndreaptă spre un țel.

„Muncesc pentru copil, trebuie să înțeleagă” – vă sună cunoscut?

Oare? oare bănuții în plus aduși în casă pot înlocui cele câteva ore de joacă, râsete, voie bună și dragoste împărtășită celui mic?

Oare putem cu bani să îi cumpărăm viitorul?

Oare plătindu-i o școală privată, sau studii în străinătate îl facem om?

Oare poate școala să îi îndrepte toate traumele și lipsurile acumulate ani de-a rândul, ani în care părinții nu au fost cu sufletul lânga el?

Oare poate școala să îi ofere iubirea unui părinte?

Oare poate să îl învețe ce înseamnă dragostea față de cei de lânga el?

Sunt întrebări la care ar putea răspunde orice părinte înainte de a-i reproșa odorului său că „s-a sacrificat pentru el”. S-a sacrificat, sau l-a sacrificat în numele unor orgolii pe care avea să le biruiasca în acel moment ?

Priviți în ochii copilului și vedeți ce vă transmite : vreau bani, sau vreau o îmbrățișare și atenție?

Oferiți-i ceea ce dorește cu adevărat și nu uitați că: drumul e important, fiți prezent în viața voastră și a celor dragi!

Alina Borbely

Life coach& trainer, psiholog, pasionata de dezvoltare personala si vorbit in public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *