Minunea de lângă tine

Unde ne uităm când vorbim de fericire?

familyDe foarte multe ori ne uităm în jurul nostru, ne comparăm cu alții, ne place mai mult ce este la vecinul, dar uităm să ne mai privim în oglindă sau să ne explorăm propriile resurse.

Căutăm fericirea ca și cum aceasta s-ar găsi într-un loc anume sau s-ar putea cumpăra de undeva. Pierdem timp, pierdem resurse canalizându-ne energia spre ceva ce poate, căci nu se știe sigur, vom găsi întro zi.

Cine poate garanta găsirea fericirii?

Nimeni. Îți poate însă spune cineva să nu o mai cauți căci viața însăși e pavată cu bucurii mici care te pot împlini și face fericit? Multă lume. Depinde foarte mult de ceea ce-ți dorești. Dacă-ți setezi să atingi fericirea ca scop în viață probabil vei pierde mult din viața însăși. Dacă alegi în schimb să trăiești fiecare moment al acesteia cât mai frumos, cu siguranță vei simți că fericirea este mult mai aproape decât credeai.

Sunt multe momente pe care le ratăm în viață ori din cauza serviciului, a problemelor zilnice, a strădaniei de face bani fără care nu ne-am putea îndeplini visurile. Sau găsim scuze, pentru că toți avem tendinșa de a căuta argumente atunci când nu am făcut ceva. Sunt clipe care se pierd pentru că timpul nu merge niciodată înapoi.

De aceea voi lua exemplul familiei, care este sau ar trebui să fie o constantă – în mod necondiționat familia ne este alături, ne iubește, ne sprijină, ne primește când venim obosiți, îngândurați, fericiți sau triști, e poate singura care nu ne judecă și ne înțelege. Și indiferent de timpul petrecut alături de ea, mereu îl va aprecia și-l va savura la maximum.

Familia este centrul oricărui univers, este minunea de lângă noi pe care puțini o vedem sau o recunoaștem pierduți fiind în desișul altor probleme cotidiene. Cea mai mare fericire este să ai o familie unită, sănătoasă, puternică. Cel mai mare miracol este cel al nașterii, care ar trebui să țină unite toate cuplurile și să înduioșeze orice inimă. Cele mai frumoase și înălțătoare momente sunt cele petrecute alături de oamenii dragi. Și poate nu întotdeauna oamenii dragi îți sunt rude, dar apartenența la un grup de oameni care-ți pot însenina zilele și care te pot scoate din rutina zilnică îți poate da senzația că ai o familie.

Familia este ancora în vreme de furtună și busola care ne ajută să găsim drumul când ne-am pierdut.

Poate dacă ne-am uita mai mult la familie și nu ne-am îndepărta de aceasta, dacă am înțelege că de acolo ne tragem și acolo ne întoarcem, dacă am participa la mai multe evenimente împreună, dacă am comunica mai mult, dacă ne-am implica mai mult, poate mulți dintre noi am fi mult mai fericiți decât suntem.

Nu trebuie să ne vedem sau să ne auzim doar de sărbători, nu trebuie să ne spunem că ne iubim doar la momente speciale, nu trebuie să ne amintim să dăm telefon doar la zilele de naștere sau atunci când avem probleme….nu trebuie să ratăm nicio ocazie, nicio zi pentru a le arăta oamenilor dragi cât de importanți sunt pentru noi. Poate atunci când o vom face va fi, cel puțin pentru unii, prea târziu. Nu trebuie să purtăm ranchiună, certându-ne cu frații sau surorile, cu părinții…Sunt poate unii dintre ei care nu știu să-și manifeste sentimentele, dar ele, totuși, există.

E păcat că deseori familia se apropie la momente tragice, de exemplu. Sau la nunți și la botezuri, că așa trebuie. Cine a fixat aceste reguli și când? Dragostea de familie este sfântă, iar legătura este una extrem de puternică, care nu ar trebui să se rupă niciodată, ci să se perpetueze de-a lungul generațiilor.

Așa cum spunea Tudor Mușatescu în Titanic Vals: „Ce poate fi mai frumos și mai bun în viață decât o familie unită… trăind într-un colț de lume numai cu bucuriile ei mici, așa cum sunt ele, fără să râvnească lucruri care n-ar face decât s-o zbuciume și s-o fărâmițeze…

.

Corina Neagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *