Între două relaţii

relationshipAcum doi ani venea la mine în birou plângând. Își freca mâinile, nu știa ce să facă, nu era convins că deciziile pe care le lua sunt cele corecte, era tracast, slăbit, lipsit de energie. Vroia să divorțeze, își iubea enorm băiatul, nu vroia să-l piardă, dar trebuia să rupă pisica. Nu era cale de mijloc. Soția avea probleme grave de comportament care se reflectau direct asupra familiei. De data aceasta femeia era cea vinovată de relația care de ani de zile nu mai mergea. Din niciun punct de vedere.

Ce-i poți spune unui om aflat în starea asta? Dacă-i spui ceva și face ca tine și iese prost, nu e bine. Dacă nu-i spui, crede că nu-ți pasă. Am decis să-i povestesc din experiențe similare și din ceea ce credeam eu că este de bun simț. Să se gândească serios la ce-și dorește pe termen lung, să se concentreze asupra băiatului, aflat la vârsta adolescenței, extrem de dificilă, să-și găsească un hobby, o pasiune, ceva care să-i mai distragă puțin atenția de la rutină. Să meargă la teatru, la film, să vorbească cu prietenii. Pe urmă să decidă. Cu mintea limpede.

Nu i-am sugerat să se gândească la altcineva. Dar așa s-a întâmplat. Omul meu tracasat, livid, supărat, încrâncenat, disperat, și-a găsit motivația. Și deși suna foarte bine, lucrurile păreau mult mai complicate. Dar și mai frumoase, pe de altă parte. Pentru că în adâncul sufletului regăsise sentimente de mult timp uitate. Și vedeam cum înflorește. Și zilnic venea să povestească. Fără să vreau am devenit părtașă la această minunată poveste.

Decizia a fost mult mai ușor de luat, dar procesul a fost unul lung, dur, plin de suferință. Omul acesta bun, cald, muncitor, deschis, nu merita să treacă prin ce a trecut. Dar avea pe cineva care în mod cu totul necondiționat a fost, pas cu pas, alături de el. Pentru el iubirea a fost salvatoare. Și parcă în tot acest interval, între cele două relații, legătura dintre cei care eram implicați în poveste s-a sudat. Și i-a dat lui putere să spere că va fi totul bine. Și încredere că va reuși, într-o zi, să fie liber și să trăiască exact așa cum merită.

Așa s-a și întâmplat. Nu ca în filme, ci ca în realitate, care este palpabilă. Și care m-a convins, pentru a nu știu câta oară, că lucrurile bune și frumoase se întâmplă. Și că indiferent de vârstă, sex, problemele pe care le avem, iubirea ne poate salva.

.

Corina Neagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *