Vise întipărite

Se ia o stampila medie. Nici prea mare nici prea mica. Se imbiba in cerneala multicolora bine bine. Se inchid ochii. Se aplica adanc in suflet si in gand. Se serveste noaptea, cand somnul e mai dulce.

                Dar stii ce? Sa lasam visele la o parte. Pentru vise nu trebuie retete. Trebuie imaginatie, crativitate, dorinta, dragoste. Cu totii visam. Este cel mai ieftin medicament, cel mai apropiat refugiu, cel mai rapid mod de a te linisti.

               dreams Dar ce visam atunci cand visam? Intrebarea asta mi s-a parut atat de complicata incat mi-am luat o franghie si mi-am insirat ca la uscat toate visele. Si le-am luat pe rand: cele legate de tine, de el, de ea, de noi, de ei, de voi, de mine. Apoi cele legate de dragoste, de ura, de frica, de disperare, de nebunie, de veselie. Au urmat cele legate de minciuna, de dispret, de macinare, de fascinatie, iubire, destin, viata.

                Si mi-am dat seama ca din toate am invatat cate ceva! Din cele cu tine am invatat sa cred, din cele cu el am invatat sa iubesc, din cele cu noi am invatat sa zambesc, din cele cu mine am invatat sa apreciez. Prin dragoste am crescut, prin ura am gresit, prin disperare am stricat, prin nebunie m-am descarcat, prin veselie m-am exteriorizat. In minciuna am vazut o masca de vinovat, in dispret una de frustrare, in macinare de durere, in fascinatie de mirare, in iubire o masca de soare, in destin o masca de speranta, iar in viata o masca de efemeritate.

                Toate s-au intiparit in mine si am invatat sa traiesc cu ele si sa culeg ce e mai bun din fiecare. Acum toate fac parte din ceea ce sunt, si n-am de gand sa le las sa plece, cu riscul de a ma umple prea tare. Ba din potriva, am de gand sa visez in continuare. Si nu imi va pasa de momentul zilei in care voi adauga vise.

.

Maria Gavris-Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *