Tu te lași îmblânzit?

princeZi de zi interacționam cu alte persoane – prieteni, cunoștințe, persoane noi –iar felul in care ne raportăm la ceilalți este determinant în răspunsul pe care îl vom avea din partea lor.

Modul in care ne intâlnim cu ceilalți ține de starea noastră interioară.

Atunci când suntem triști, morocănoși, nervoși, agresivi,agitați… proiectăm la nivel conștient sau subconștient, aceste stări în exterior și astfel crește considerabil șansa să primim de la cei cu care interacționăm aceleași sentimente. Explicația e simplă și cunoscută: primești ceea ce dai sau legea atracției: frecvența pe care ești va atrage spre tine oameni care sunt pe aceeași lungime de undă.

Se mai  intâmplă să venim în contact cu persoane atât de afectate încât ne influențează si ne modifică starea interioară: de câte ori nu v-a întristat problema unui prieten sau nu v-a contaminat entuziasmul altuia?

Ce să facem atunci?

În primul rând : fiți atenți la starea voastră interioară, observați cu ce stare vă începeți ziua (dacă nu e una bună, modificați-o de îndată, repetați-vă că: Azi e o zi minunată! în mod insistent până când vă simțiți mult mai bine), apoi observați si identificați pe parcursul zilei când se schimbă această stare și ce anume a provocat schimbarea; din nou interveniți: nu permiteți ca un incident (traficul, nervii unei alte persoane,orice altă situație neplăcută) să vă schimbe starea de bine.

Străduiți-vă cu adevărat să mențineți în voi o stare de bine, luați-o ca pe o provocare dacă vreți.

Va fi greu doar la început, dar merită efortul. De ce? Din mai multe motive:

  1. ne simțim fericiți, împliniți, energici si puternici
  2. într-o stare de bine, atragem spre noi lucruri bune; situațiile complicate se rezolvă mult mai ușor decât ne-am fi închipuit
  3. oferim această stare celorlalți, ca un cadou si ne bucurăm observând că uneori o persoană indispusă la început, ne dăruiește mai apoi un zâmbet
  4. trăim un puternic sentiment de apreciere și ne crește stima de sine pentru că toți  își doresc in preajmă persoane pozitive ca noi

și multe altele…pe care vă las să fiți curioși să le descoperiți singuri

Nu vă spuneți: eu sunt bine, celălalt are o problemă. Vă asigur că nu e așa și că voi ați atras acea persoană/situație.

În relația de cuplu dăruiți persoanei iubite numai sentimente pozitive si veți primi cu siguranță mult mai mult.

Atunci când persoana iubită se comportă cu voi într-un mod nedorit, și vă ambiționați că așa nu se mai poate și veți schimba ceva la celălalt, imaginați-vă că Cineva acolo Sus râde de numai poate : cum să schimbi pe celălalt? Nu există! Nu vă mai amăgiți! Nu dați ascultare orgoliului vostru!

Te poți schimba numai pe tine și schimbându-te pe tine, ceilalți se vor comporta diferit.

Cultivați relații pozitive căci în timp veți avea rezultate spectaculoase cu adevărat.

Se spune că Micul Prinț a întâlnit la un moment dat o vulpe și:

– Cine ești tu? zise micul prinț. Ești foarte drăguță…
– Sunt o vulpe, zise vulpea.
– Vino sa te joci cu mine, îi propuse micul prinț. Sunt așa de trist…
– Nu pot să mă joc cu tine, zise vulpea. Nu sunt îmblânzită.
– Ah! Pardon, zise micul prinț.

Dar după ce se gândi, adăugă:
– Ce înseamna “îmblânzit”?
– E un lucru uitat de mult, spuse vulpea. Înseamnă “a crea legături…”
– A crea legături?
– Bineînțeles, spuse vulpea. Tu nu ești deocamdată pentru mine decât un băiețel care se aseamănă perfect cu oricare altul dintr-o sută de mii de băieței. Și eu nu am nevoie de tine. Și nici tu nu ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe ca o sută de mii altele. Dar dacă tu mă îmblânzești, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi pentru mine unic in lume. Eu voi fi pentru tine unica pe lume…
– Încep sa înțeleg, zise micul prinț.

Vulpea reveni la ideea sa:
– Viața mea e monotonă. Eu vânez pui, oamenii mă vâneaza pe mine. Toți puii se aseamănă și toți oamenii sunt la fel. Deci mă cam plictisesc. Dar dacă tu mă îmblânzești, viața mea va fi cu totul alta, luminoasă. Aș cunoaște un zgomot de pași care va fi diferit de celelalte. Ceilalți pași mă fac să intru sub pământ. Al tău mă va chema afară, ca o muzică. Și înca ceva! Privește, vezi acolo câmpurile cu grâu? Eu nu mănânc pâine. Grâul este inutil pentru mine. Câmpurile de grâu nu înseamnă nimic pentru mine. Și asta e trist! Dar tu ai părul blond, aurit. Atunci când tu mă vei fi îmblânzit, va fi minunat! Grâul, care este auriu, imi va aminti de tine. Și îmi va plăcea zgomotul vântului prin grâu…

Vulpea tăcu si îl privi îndelung pe micul prinț:
– Te rog…te rog… îmblânzește-mă! spuse ea.

Aș vrea mult, răspunse micul prinț, dar nu am prea mult timp. Am de găsit prieteni și multe lucruri de cunoscut.

Nu cunoști decăt lucrurile pe care le îmblânzești, spuse vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Ei cumpără de la negustori lucruri făcute de-a gata. Dar cum nu există negustori care să vândă prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei un prieten, îmblânzește-mă.”

Deci…cât de mult te lași îmblânzit? sau cât de mult dai ascultare orgoliului , in detrimentul tău desigur și mai apoi…oare cât de mulți ai îmblânzit prin bunătatea și alte calități ale tale?

Până data viitoare, vă doresc, să vă deschideți sufletul și să vă lăsați îmblânziți cu încredere că nimic rău nu vi se poate întâmpla.

Numai bine!

.

Ana-Maria Gorgan

– coach NLP, pasionata de spiritualitate, cunoastere, povesti si pilde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *