Cum să transformi agitaţia interioară în folosul tău?

smileBună din nou, om ce trăieşte zâmbind.

Azi doresc să îţi vorbesc despre un lucru pe care s-ar putea să-l fi trăit la viaţa ta sau îl trăieşti şi acum.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc dimineaţa agitată şi să nu ştiu de ce. Mi-am pus întrebarea cum să gestionez această stare interioara, însă tot ce încercam să fac nu facea decât să accentueze starea de agitaţie.

De multe ori degenera în frica şi în panică, lucru ce mă împiedica să dau maxim de randament în ceea ce-mi doream să fac.

Însă lucrurile s-au schimbat de îndată ce am citit un pasaj din cartea lui Frank Bettger ,, Cum am devenit expert în vânzări”. Aparent, aceste doua domenii nu au nicio legătura.  Ba chiar ar putea să fie antagonice.

Însă ceea ce m-a frapat pe mine a fost ideea prezentată de el, în cadrul unei liste în care enumera beneficiile entuziasmului.

Citatul sună în felul următor:

,,Entuziasmul mi-a înlăturat aproape total frica. De fapt, agitaţia interioară a început să lucreze pentru mine şi am jucat baseball cu mult mai bine decât aş fi crezut că pot să joc. (Dacă sunteţi agitaţi, fiţi recunoscători. Nu vă reţineţi, daţi drumul sentimentelor . Lăsaţi agitaţia să lucreze pentru voi.)

În momentul în care am citit acest pasaj, mintea mea a fost brăzdată de întrebarea,, de ce să fac asta”?

Şi răspunsul nu a întârziat să vină, citind…,,în numai zece zile, entuziasmul meu m-a dus de la 25 de dolari la 185 de dolari pe lună şi mi-a mărit venitul cu 700%. Daţi-mi voie să repet- doar hotărârea de a mă comporta ca o persoană entuziastă mi-a mărit venitul cu 700% în zece zile!”

… destul de ,,drăguţ” zic eu.

Şi când ne gândim că avem agitaţie interioară care degenerează în panică, anxietate şi stres…

Oare cum ar fi dacă am găsi o cale prin care să ne dăm seama cum să stăpânim aceste forţe din noi în aşa fel încât să lucreze pentru noi.

challengeCum  putem să ,,distorsionăm” această problemă şi să o transformăm într-o provocare pentru noi?

Cum putem să vedem licărirea aceasta de lumină care să ne ţină treji în întuneric?

Ce palpitant.. să simţi cum dintr-o dată ţi se schimbă pulsul inimii şi respiraţia îţi este influenţată, respire mai adânc, mai profund şi  simţi cum muşchii îţi sunt mai bine irigaţi de sânge, pentru că da, tu acum ai primit o provocare pentru că o poţi duce. Şi nu numai atât, simţi cum aventura circulă în sângele tău, îţi lipeşte un zâmbet pe faţă şi o lucire adâncă în ochi.

Pentru că da, tu acum poţi şi simţi prea bine asta!!!

Miruna Calbor

Fondator www.oviatanoua.ro , studenta la Facultatea de Psihologie Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, voluntar aprilie-iulie 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *