Suntem în viaţă. Acesta este avantajul nostru

wake_upCe înseamnă extremele?

Să trăim doua lumi diferite într-una singură.

Pare absurb, dar îmi place să cred că ştii la ce ma refer.

Când eşti într-o extremă, când în alta… cel puţin la mine aşa a fost.

Şi nu pot să nu amintesc  aici de această pereche de extreme:  atunci când ,, iubeşti prea mult” şi atunci când ,,ti-e frică să intri într-o relaţie”.

O dată am intrebat un trainer la ce sunt bune extremele. Mi-a spus că nu putem găsi echilibul, fără să fi trecut în prealabil în ambele extreme.

Interesantă vorbă. Însă ceea ce mi se pare şi  mai fascinant este faptul că fiecare om îşi găseşte propriul echilibru şi reglarea după propria funcţionare .

De multe ori, când vorbesc între patru ochi cu anumite persoane, îmi dau seama de tiparele lor mentale,  sau de extrema în care se află.  Nu de puţine ori m-am izbit de un zid, care îmi spunea că omul din faţa mea se află intr-o extremă a vieţii lui, şi indiferent cât îmi doresc eu să-i arăt ca este cale de mijloc, omul trebuie să îşi trăiască extremele.

Alt lucru pe care îl sesizez  deseori este faptul că oamenii aleg să-şi trăiască viaţa într-un mod liniar, fără supărări sau trăiri negative prea mari. Dar ştii de ce aume îmi aduce aminte acest mod de a trăi? De felul în care linia verde a aparatului cardiac schiţează lipsa bătăilor inimii. Destul de tragic, nu? Să traiesti ca şi cum din clepsidra ta s-a scurs şi ultima fărâmă din nisipul vieţii.

Suntem în viaţa. Acesta este avantajul nostru! Putem alege să trăim fericiti şi în iubire, să exprimăm aceste lucruri în viaţa noastră. E drept că mulţi privesc asta ca pe un act de risc imens, însă cum poţi să duci o afacere pe culmi, fără să investeşti în prealabil? Cum poţi să câştigi, dacă nu eşti dispus să plăteşti preţul?

Viaţa costă! Şi modalitatea de plată este iubirea.

Permiteţi să iubeşti şi începe cu tine!

Cu drag,
Miruna

Miruna Calbor

Fondator www.oviatanoua.ro , studenta la Facultatea de Psihologie Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, voluntar aprilie-iulie 2013

One thought on “Suntem în viaţă. Acesta este avantajul nostru

  1. maria

    Nu crezi ca loviturile pe care le primesti trecind dintr-o extrema in alta sunt prea dureroase si de aceea unii prefera sa traiasca asa cum „linia verde a aparatului cardiac schiteaza lipsa batailor inimii”.?
    Desigur , e cel mai comod mod de a trai ,ceea ce e prea putin pentru o viata atit de scurta.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *