Secretul succesului

Man jumpSuccesul..ceva ce pare atât de simplu, dar şi destul de greu şi complicat când vine vorba să îl atingem. Există atâtea definiţii ale succesului pe cât de diferiţi suntem ca oameni. Se spune că fundaţia succesului e formată din stima de sine şi aceasta din urmă determină încrederea în sine. Şi cum orice schimbare e de preferat să înceapă din interior, e foarte important să ne valorizăm, să ne respectăm şi să ne permitem din când în când să  facem greşeli. Un lucru esenţial este să înţelegem că eşecurile, fricile şi problemele pe care le avem Nu Sunt NOI. E drept că putem fi foarte uşor influenţaţi de aceşti factori, dar caracterul nostru, valorile după care ne ghidăm nu se schimbă aşa uşor. Şi aici aş vrea să atrag atenţia asupra unei fraze vehiculate destul de mult pe Facebook , frază care m-a făcut să prind curaj când vine vorba de greutăţi:

When life puts you in tough situations / Don’t say why me, say Try Me!

În majoritatea lecturilor legate de succes se menţionează foarte mult despre autodisciplină. Mai demult acest termen mi se părea a fi strict legat de domeniul militar , disciplină..autodisciplină…însă cu timpul mi-am dat seama că este într-adevăr un factor important în a avea sau nu succes. Să faci ce trebuie, când trebuie, fie că îţi place sau nu presupune măcar un minim nivel de autodisciplină. Exact ca un copil ce începe să facă primii paşi în lume, aşa şi noi trebuie să începem să ne creăm obiceiuri sănătoase. Începutul e mai greu, însă cu răbdare şi perseverenţă aceste obiceiuri pot deveni rutine zilnice şi ce e mai plăcut decât să te îndrepţi spre succes din plăcere?

Faimoasa zicală Know failure but don’t do it mi-a atras atenţia in mod deosebit. Există numeroşi oameni de succes care vorbesc deschis despre cum au ajuns sus, ce metode au folosit, obstacolele peste care au dat…de ce să nu învăţăm din greşelile lor şi chiar să ne folosim de metodele lor? Dacă la ei au funcţionat, la noi de ce nu ar fi la fel? Aşa că nu mai sta pe gânduri…citeşte despre oamenii de succes şi fă ca ei. Nu uita că Devii ceea ce gândeşti. În momente de relaxare imaginează-te în ipostaze de reuşită, de succes, ce emoţii te învăluie, cum e starea ta de spirit…nu e aşa că e fantastic? Poţi face aceste imagini să devină reale dacă nu uiţi următoarele aspecte:

  • Stima de sine e fundaţia succesului. Ai încredere în tine şi în forţele proprii. Studiile au demonstrat că ne folosim foarte puţin din potenţialul nostru în viaţa de zi cu zi. Aşadar adună energia necesară, fă apel la resursele tale şi Go for it.
  • Învaţă să fii disciplinat şi să ai obiceiuri sănătoase.
  • Inspiră-te din viaţa  oamenilor de succes: imită modul lor de a face lucrurile şi gândurile pozitive.

La tine ce lucruri funcţionează? Care e drumul tău spre succes?

Aştept feedback-ul tău.

Besliu Simona Ionela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *