Să trăim mai mult

life”Bem prea mult, fumăm prea mult, cheltuim banii nesăbuit, râdem prea puțin, conducem prea repede, devenim din ce în ce mai furioși, stăm seara până târziu, ne trezim prea obosiți, citim prea puțin, ne uităm la televizor prea mult. Ne-am înmulțit posesiile dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar și urâm prea des. Am învățat cum să viețuim dar nu știm cum să trăim. Am adăugat ani vieții, nu viață anilor.”

George Carlin

Cum să trăim atunci când doar adicțiile mai pot să suplinească plăcerea și bucuria de a fi noi, autentici? Și nu mă refer aici la ”hai să zâmbim soarelui de dimineață și hai să ne bucurăm de o floare de câmp. Nu! Mă refer la ”hai să stăm puțin în loc și să vedem ce avem în jurul nostru: omul acela frumos care e lângă noi, un job așa cum e el, o viață pe cât de sănătoasă ne-o facem și, cum ar spune cineva drag, puterea de a sta în picioare și azi.

Uităm adesea că putem fi înlocuiți, că suntem niște clipe în viețile celor din jurul nostru, și, ca atare, începem să avem așteptări – de la ei, de la noi, de la viață etc. Ne batem cu pumnul în piept că facem și dregem când de fapt nu facem decât să ne așteptăm ca celălalt să ne iubească puțin mai mult, să demonstreze mai mult, să fie mai mult, mai bine, mai … altfel.

Uităm că ne leagă o simplă clipă de singurătate în doi. Când ne-am promis că vom trăi și că vom da viață clipelor.

Și, ce e de făcut? Nu vom da noi vivacitate omenirii. Și poate nici nu vom fi învățat suficient să trăim cu adevărat. Putem, fără îndoială, să ne bucurăm puțin de … ce o fi. Iar, dacă viața-i trecătoare, … să-i presărăm în cale trandafiri: pe tine, pe mine, pe noi și toți ceilalți…

.

Sergiu Tamas

Google+ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *