Pentru o viață mai frumoasă

ladyDeja știm că nu există formule magice aplicabile tuturor oamenilor. Știm că unii funcționăm mai bine într-o anumită parte a zilei. Avem stiluri diferite, obiceiuri diferite. Unii bem cafea la micul dejun, alții ceai, alții suc natural sau lapte. Unii luăm micul dejun, chiar consistent, alții deloc. Unii iubim somnul și mai tragem puțin de timp, alții ne dăm jos din pat imediat ce sună ceasul. Existe nenumărate posibilități și opțiuni… Dar știm că de foarte multe ori lucrurile mici sau detaliile ne pot face viața mai frumoasă. Sunt lucruri pe care le putem face zilnic pentru a ne binedispune, motiva, relaxa.

Cum ar fi….

1. Începe-ţi fiecare zi cu ceasul care sună în majoritatea cazurilor la aceeași oră, întinzându-te, activându-ți fiecare celulă și articulație, cu un zâmbet pe buze, doar cu gânduri pozitive și energie.

2. Ai grijă de corpul tău, interior și exterior. Mănâncă sănătos și fă mișcare zilnic – sportul este un ingredient foarte bun pentru corp, dar și pentru minte.

3. Cel puțin o jumătate de oră zilnic trebuie să te ocupi de dezvoltarea ta personală (citești, participi la evenimente, înveți o nouă limbă străină, te înscrii la diverse cursuri etc.).

4. Ai grijă de propriul loc de muncă, să te reprezinte și să fie cât mai organizat și curat. În fond acolo îți petreci o foarte bună parte din timp.

5. Ai grijă de propria ținută: curată, aranjată, impecabilă din toate punctele de vedere, asortată cu parfum și accesorii discrete, dar și cu o atitudine de învingător.

6. Îți faci timp și pentru pasiunile personale și pentru tine: TU ești cea mai importantă persoană din viața ta.

7. Faci totul cu responsabilitate și implicare, chiar dacă nu-ți vor reuși toate proiectele. Fiecare proiect este o experiență care merită descoperită și trăită.

8. Ai încredere în tine, în cine ești și în ceea ce poți face. Cu cât te cunoști mai bine pe tine și cu cât te înțelegi și te placi mai mult, cu atât și rezultatele vor fi mai bune și relațiile cu ceilalți mai de calitate.

9. Te înconjori de oameni care te inspiră, care te pot motiva să devii mai bun, mai puternic, de la care ai ce învăța. Nu vor deveni toți muza ta zilnică, dar dacă măcar jumătate sunt astfel, sigur ziua va fi încheiată într-o notă optimistă, așa cum a și început.

10. Îți faci din când în când câte o mică plăcere – o carte bună, o ieșire cu un om drag, o bucățică de ciocolată, o cafea bună, un cocktail exotic fără alcool, o ședință la Spa, orice consideri că ți se potrivește și-ți aduce o mică doză de bucurie, liniște sau chiar fericire.

Și zâmbește – cât mai des, cât mai mult, cât mai sincer…. Zâmbetul este sănătos și are un efect pozitiv atât asupra celui care-l dăruiște, cât si asupra celui care-l primește 🙂

Corina Neagu

2 thoughts on “Pentru o viață mai frumoasă

  1. Roxana

    sunt departe de tot ce scrie aici…constientizez doar si sunt ferm convinsa ca mi-ar schimba realitatea…dar ce faci cand confortul si lenea te depasesc :(?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *