Ne pierdem în lucrurile pe care le iubim. Și tot acolo ne regăsim

loveDe câte ori ai simțit că-ți pierzi capul? Că ești pierdut și că poți să rămâi așa o vreme?

Cu toții am auzit următoarea platitudine: E nevoie să te iubești pe tine însuți înainte de a iubi sau a fi iubit de altcineva. Poate sună înțelept dar lipsește o bucățică de adevăr: dacă vrem să experimentăm intimitatea avem nevoie să fim învățați să iubim lucruri din noi – în mod repetat – de către cei din jurul nostru.

Pe cât de mult ne dorim să ne controlăm destinele, adevărul gol-goluț este că uneori singura cale de a învăța iubirea de sine este permițând celorlalți să ne iubească în cele mai nesigure părți ale sinelui nostru și în cele mai tandre moduri. Atunci când se întâmplă asta, avem libertatea și permisiunea de a iubi mult mai profund. Nicio cantitate infinită de positive self-talk nu poate replica o astfel de experiență. E ceva ce tine de intimitate, nu de puterea voinței.

Și totuși, atunci când vulnerabilitatea noastră exprimată întâlnește dezinteresul sau rejecția, ne găsim ca în Chipmunks, când Simon se îndrăgostește, își pierde capul iar Dave îi spune ”Fii tu însuți!” și Simon îi răspunde: ”Am încercat déjà asta!” Și asta pentru că doar sinele nostru adevărat poate fi creativ și să simtă profund.

Pentru a merge mai departe este nevoie să răspundem la următoarele întrebări:

  1. Ce părți autentice ai fost nevoit să ascunzi sau să camuflezi în trecut?
  2. Ce anume ți-ai dori să poți exprima mai mult și mai bine în actualele tale relații?

Atunci când suprimăm exprimarea acestor lucruri, nu ne rămâne decât un sentiment de goliciune și de singurătate.

Și cum putem elibera tot ceea ce e suprimat în noi înșine? Uneori, cel mai bine este prin relații – relații care ne învață să ne valorizăm sinele nostru vulnerabil.

Cine dintre cei din jurul tău vede și are capacitatea să elibereze sinele tău adevărat? Cine nu e prea înspăimântat de pasiunile tale sau prea invidios pe ceea ce poți tu cu adevărat? Cine are generozitatea de a te încuraja să te exprimi cu adevărat? Oamenii aceștia sunt aur curat! Învață să le oferi mai mult!

Ei sunt ceea ce eu aș numi relații care inspiră și avem nevoie să le regăsim atât în viața noastră non-romantică cât și în viața intimă. Când cunoști pe cineva cu aceste calități, recunoaște pentru voi tot ceea ce ați construit împreună și sărbătorește asta.

 

When I look into the mirror,

The reflection I see is you.

I no longer recognize myself,

I wish that wasn’t true.

Everyday I’m pretending,

I’m disguised with lies.

You are my new identity,

You’re the soul behind my eyes.

The only thing I can hear,

Is your voice inside my head.

Where have I gone,

The real me seems dead.

I don’t remember who I was,

You have been me for so long.

You made my like seem right,

When everything appeared wrong.

I am captive in your love,

In your chains I am bound.

I’m searching for myself.

The true me needs to be found.

.

Sergiu Tamas

Google+ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *