Lovely Fridays!

happy_fridayÎmi plac dimineţile luminoase de vineri… îmi place briza molcomă şi mirosul de verde al copacilor de pe deal pe care îl adulmec sorbind liniştit din ceaşca de cafea, privind pierdut în depărtare oraşul intrat deja în tumultul celei din urmă zile de muncă din săptămână…

Mă las transpusă în lumea atât de frumoasă a muzicii făra să mă gândesc că îmi creionez, inconştient, traseul psihic al zilei respective… dar nu mă împotrivesc! Oricare ar fi acesta, ştiu că îmi va prilejui o nouă analiză introspectivă asupra a ceea ce sunt în general, dar şi asupra a ceea ce aleg să fiu în ziua respectivă! Şi mă hrănesc din asta pentru că existenţa mea nu are sens decât dacă sunt capabilă să duc această analiză până la cele mai nebănuite şi întortocheate înţelesuri, pentru ca, într-un final, după o crâncenă luptă cu propriile-mi simţiri, să decretez o sentinţă decisivă şi finală, bazată deopotrivă pe raţiune şi simţire… finală, desigur, până la următorul moment de analiză, când iau totul de la capăt!

Îmi dau seama că oamenii din ziua de azi găsesc cu greu un echilibru între viaţa de zi cu zi şi aplecarea asupra lor înşişi… cred că nici nu mai caută acest echilibru fiind prinşi iremediabil în anostul cotidian care îi sufocă, care le transformă orice gest în exasperante mişcări pavloviene! Acest vârtej zilnic le fură, parcă, acel dram de energie de care ar avea nevoie pentru a se putea bucura de lucrurile mărunte… cum ar fi ziua de vineri! Să ai capacitatea de a te bucura de lucruri mici şi nesemnificative, iată un ingredient sigur al unei vieti armonioase!

Nu mă înţelegeţi greşit! Nu fac un manifest împotriva muncii vinerea, susţinand reveria oamenilor spre orizonturi mai promiţătoare! Nu este un sabotaj al muncii, nici pe departe! E doar o manieră de a demonstra că oamenii şi-au pierdut puterea de a se bucura, de a spera la mai bine, chiar şi fiind vorba de chestiuni lipsite de importanţă majoră!

Asta e motivul pentru care instaurez imnul pentru zilele de vineri: The Cure – Friday, I’m in love… nu conteaza cui îi e adresata această dragoste şi cum se manifesta ea… fie că e vorba de mama care te sună să vadă dacă eşti sănătos, de iubitul care te ţine de mână şi îţi şopteşte că esti frumoasă, de prietenii care fac glume la o limonadă, de căţelul flocos din vecini care e adorabil când se uită la tine, de florile de mac de pe câmpul din apropiere, de personajele cu care interacţionezi citind cartea preferată, de muzica în care te cufunzi pentru a atinge cele mai adânci corzi ale fiinţei tale … toate astea, şi multe multe altele, merită toată atenţia şi iubirea ta… macar într-o zi! So, let the music play, DJ!

.

Andreea Miclea

-Trainer in Managementul Resurselor Umane, experienta in proiecte europene, libera in cuget si simtire, iubitoare de oameni si frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *