Life – connecting & creating

togetherDoi piloni ai existenței fiecăruia dintre noi sunt Puterea de a crea conștient și Nevoia de a rămâne conectați. Cred cu tărie că cele două asumpții, odată aduse în conștiența noastră, a tuturor, ne pot face să trăim frumos.

Una din temele care mă ghidează de ceva vreme încoace este credința că, dacă am nevoie să merg repede e nevoie să merg de unul singur iar dacă am nevoie să ajung departe, e nevoie să merg împreună cu cineva, cu ceilalți. De unde această preocupare? Din efectele izolării sociale numită și singurătate. Din faptul că tot mai mult se dovedește faptul că ființele umane sunt pur și simplu mult mai interconectate și mai interdependente – fiziologic și psihologic – decât ne-au lăsat să credem propriile noastre prejudecăți culturale.

Da, poate fi literal adevărat că ”ne naștem singuri” și ”murim tot singuri”, dar, în același timp, conexiunile ne ajută nu doar să fim cine suntem în termeni de evoluție ci ne ajută și să determinăm cine devenim ca indivizi.

Să nu uităm totuși că, în închisoare, pedeapsa ultimă este izolarea. De ce, atunci, de atâtea ori în viață, ne trimitem singuri la carceră? Dorothy Day, dacă nu mă înșel spunea că noi, cu toții am cunoscut singurătatea și că singura soluție pentru ea este iubirea iar iubirea vine împreună cu comunitatea.

Iar, pentru perioadele de singurătate îndelungată, putem, fără cea mai mică îndoială să ne folosim capacitatea de a crea conștient modul în care vrem să trăim. Procesul de transformare a conştiinţei este unul universal. Ce putem noi să facem, însă, este să accelerăm acest proces prin conștientizare, prin trezirea puterii de creație care stă în fiecare dintre noi,  prin câştigarea încrederii în noi înşine. De asemenea putem să ne aducem aminte că, de fiecare dată când căutăm răspunsuri sau soluţii în exteriorul nostru, nu facem decât să renunţăm la puterea infinită a capacității noastre de creare interioară a Sinelui.

Toate acestea, pentru mine, nu spun altceva decât faptul că evoluăm această lume spre una care reflectă tot mai mult natura umană. O lume care aduce mai multă semnificație vieților noastre.

 

Sergiu Tamas

Google+ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *