Începuturile

"The Beginning" Road Sign with dramatic blue sky and clouds.Se spune că începuturile te formează fără să știi pentru că te învață să iei decizii corecte și apoi pe parcursul etapei de realizare a scopului te educă și te îndrumă exact spre locul unde vrei să ajungi.

Începutul e greu de fiecare dată, întotdeauna e greu să începi ceva ce ai impresia că e dificil de realizat, dar cu cât e mai greu, cu atât farmecul și satisfacția sunt mai mari când realizam ceea ce ne propunem! Trebuie să conștientizezi faptul că începuturile nu sunt grele atât timp cât alegi să îți atingi scopul din secunda 2 când ai hotărât că poți!

Pe mine, ca și pe mulți dintre voi, probabil, m-au înfricoșat de multe ori aceste începuturi… ba le-am amânat, ba le-am evitat numai să nu vină acea clipă în care să fiu nevoită să aleg, dar   în final realizam că mă amăgeam și mă amânam tocmai pe mine. Tuturor ne trebuie acea doza necesară de curaj sau uneori chiar de nebunie să facem alegerea corectă fără să fie necesar un termen de gândire prea lung sau chiar o amânare.

Mi-a trebuit mult timp să înteleg că de fapt mi-a plăcut fiecare început sub fiecare formă care s-a strecurat în viața mea, dar să fiu sinceră cel mai mult mi-au placut începuturile care au venit pe nepregătite. Mă refer la acele începuturi care nu mi-au lăsat timp și nici răgaz să mă gândesc, să mă liniștesc să văd dacă sunt sau nu pregatită, cele care, fără să știu, m-au pregătit pentru ceea ce urma să apară în viața mea!

Cele mai frumoase începuturi sunt cele necontrolate, cele care îți taie respirația indiferent dacă vrei sau nu, cele care fără să știi de ce, de unde sau cum, te fac să zâmbești și te motivează să continui orice ar fi!

Fiecare început din viața noastră e o lecție pe care trebuie sa o luăm în serios și trebuie tratată ca atare pentru ca la finalul “extemporalului” fiecare din noi să obținem nota maximă, să dăm ce tot e mai bun din noi, nu doar jumătăți de măsură sau să tratăm “subiectul” cu superficialitate. Mereu trebuie să țintim spre cele mai înalte “trepte” care să ne ducă chiar mai sus de podium!

Ceea ce e și mai fascinant la aceste începuturi este faptul că dacă nu le alegi la timp nu mai pot fi începute niciodată… ca un fel de trecut anticipat care nu se mai poate schimba indiferent de cât de arzătoare e decizia noastră de a schimba lucrurile.

Eu am făcut alegeri de care sunt  foarte mândră, am ales și la rece și la cald, vorba aceea, dar în final nu am regretat nimic, nu am vrut sa schimb nimic, nici momentul, nici clipa, nici vorba, nici atingerea, nimic.

Cel mai important lucru înainte de toate e să fii sigur că  faci alegerea corectă și că îți acorzi cu adevarat un DA și nu o jumătate de răspuns sau un NU în loc de DA și invers!

Important este ca  în final, dacă alegem cu inima niciodată nu o să  întâlnim în noi răspunsuri și alegeri cu jumătăţi de măsură și nici începuturi scrise cu fir de regret!

Bianca Vasut

Autor, pasionata de scris, de moda, dar si de oameni, de aceea vreau sa-i cunosc, sa-i studiez, si le vorbesc ca sa ma pot descifra pe mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *