Ieşi în ploaie!

danceintherain2Ieşi în ploaie! Las-o să spele tot. Ai adunat destule în tine şi n-are nimeni cum să le scoată de-acolo. O să te ude. O să-ţi fie frig. Şi-apoi o să te încălzeşti din nou. Şi o să te uşti. Şi o să îţi fie dor să te plouă. O să te simţi din nou cald. Din nou om. Şi nu o să îţi placă. Lasă-te atins de picăturile de ploaie. E doar apă. Apă care o să te cureţe.

Dansează în ploaie! Mişcă-te. Simte-te în largul tău. Permite-ţi câteva minute de nebunie. Să te vadă oricine. Ce contează? Aruncă-ţi umbrela şi distrează-te! Ai voie să faci orice. Nu sta ascuns sub vreun acoperiş. Bucură-te de tot ce-ţi poate oferi lumea asta. Nu pierde minute bune din viaţă stând adunat de frig. Ploaia e pentru oamenii puternici. Dar puterea se dobândeşte. Paşi mici. Şi-aici nu trebuie să ridici greutăţi. Aici trebuie să-ţi ridici doar capul. Spre cer. Şi când termini de dansat, zâmbeşte soarelui. Va veni să te încălzească. Şi să te mângâie în loc să te aplaude pentru cât de frumos ai dansat. Să te felicite în felul lui că iubeşti tot ce-ţi oferă lumea asta. Şi că i-ai îngăduit şi lui câteva momente de odihnă. Probabil s-a săturat să ardă pentru toată lumea. S-a ascuns puţin după nori. Recunoaşte că mai faci şi tu asta câteodată. Când te saturi să fii acolo pentru toată lumea. Te mai ascunzi în cochilia ta şi ai chef să străluceşti doar pentru tine.

Şi poate la fel de obosită e şi umbrela pe care o ţii mereu deasupra capului. Poate i-a fost destul şi ei să te apere tot timpul. A îndurat destui stropi în plin. Las-o să respire. Şi respiră şi tu. Las-o să se uşte puţin. Pune-o înapoi în geantă. Întoarce-i favorul de a fi apărat.

Şi-apoi, după ce ploaia încetează, uită-te în jur. Uită-te la lumea care începe să iasă de unde s-a ascuns. Uită-te la ei cât sunt de trişti. Cât de „plouaţi” par. Sunt dezamăgiţi. Şi se uită la tine ca la o ciudăţenie. Ca şi cum le-ai aduce aminte de ploaie. Dar nu o să îi bagi în seamă. Eşti prea euforic să îţi permiţi să faci asta. Mergi înainte, cu capul sus, zâmbind la soare. El va avea în continuare grijă de tine.


Maria Gavris-Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *