De vacanță

vacantaUn anonim a spus-o atât de frumos: „Zilele ploioase hărăzite fiecărui om sosesc de obicei atunci când este în vacanță.”

Iar eu în vacanța pe marginea Lacului Vidraru am avut partea de ploaie din plin…. Dar nu m-am întristat, nici nu am lăsat-o să-mi influențeze starea de spirit. Pentru că și ploaia are rolul ei. Iar imaginea lacului în diversele moment ale zilei și ale ploii era fantastică. Fac parte din categoria oamenilor care iubesc ploaia. Dar, ce-i drept, nu în vacanță și nu tot timpul. Noroc că soarele a decis să ne lumineze din când în când, îmblânzind atmosfera. Suficient cât să ne bucurăm de plimbări în aer liber și de timp cu copiii în mijlocul naturii, suficient pentru a face poze minunate și pentru încarcarea bateriilor.

Când ești cu prieteni lângă tine, timpul se scurge parcă altfel, și lumea se întâmplă doar acolo. Oboseala fuge, n-ai chef să te duci la culcare, vrei să vorbești, să asculți, să glumești, să râzi….Toată lumea e mai veselă, mai relaxată, mai dornică de viață. Firesc, e vacanță. Și măcar acum e necesar să te bucuri și să te dedici doar celor dragi.

Ca un făcut îți iei haine prea multe și bani prea puțini… ca un făcut unii răcesc, alții se lovesc, pe alții-i doare burta…dar nimic nu mai contează, dacă nu e foarte grav, atunci când ești împreună cu familia și prietenii. Clipele petrecute doar cu aceștia sunt rare, de aceea trebuie petrecute cu intensitate maximă.

Descoperi laturi noi ale oamenilor de lângă tine, te umpli de energie, sau sunt momente care te întristează, empatizezi și realizezi că poate problemele tale sunt minore comparativ cu ale celorlalți. Și începi să privești viața cu alți ochi. Și poate începi să apreciezi puțin mai mult ceea ce ai.

“Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeuna o poveste de spus.”

Proverb ebraic

Corina Neagu

One thought on “De vacanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *