Dăruiește și vei primi bucurie

craciunE  linişte…e liniștea dinaintea furtunii…  Cu toții știm că urmează nebunia cadourilor, împodobitul bradului, venirea lui Mos Crăciun, mese pline cu mâncăruri alese și petreceri, dar oare nu cumva ne lipsește ceva?

Oare nu cumva am uitat să trăim spiritul Crăciunului și mai ales să îl oferim celor din jurul nostru?

Adevărul e că ne-am împietrit sufletul și am devenit egoiști, dorindu-ne ca noi să primim cele mai frumoase cadouri. Nu vă cer să renuțăm la farmecul sărbatorilor de iarna, ci doar să lăsăm lumina să ne patrundă și adânc în suflet.

Îmi aduc aminte de o poveste care redă foarte bine ce înseamnă adevăratul spirit al Crăciunului.

craciun4În ajunul Crăciunului o fetiță împreună cu tatăl ei se plimbau pe la raionul cu jucării a unui supermarket. Fetița era în căutarea unei păpuși și chiar în momentul în care își găsise una pe placul ei și după ce primise acordul tatălui și după ce  verificase dacă banii economisiți de ea îi erau suficienți, a văzut un băiețel căruia îi sclipeau ochii când se uita la mulțimea de jucării, dar care din păcate ținea în mână doar o sumă mică de bani. Văzând că nu îi ajung pentru jocul său preferat, băiatul s-a mulțumit doar cu o cărticică. Fetița, văzând ce se întamplase, lăsă din mână păpușa și luă jocul care fusese puțin mișcat de pe raft și se așeză în fața băiețelului la rând. Când a ajuns la casă i-a șoptit ceva la ureche casierului care luă jocul și îl puse sub tejghea. În momentul în care veni rândul băiețelului să achite cartea, casierul îl anunță cu un zâmbet larg că este cel de-al 100-lea cumpărător și va primi un cadou. În acel moment îi înmână jocul pe care și-l dorise atât de mult. Pe chipul băiețelului se putea vedea o bucurie de nedescris.

 Pe drum spre casă tatăl fetiței o întrebă pe aceasta, de ce făcuse această alegere. Ea îi răspunse că bunicii, care erau în mare măsura responsabili de economiile ei, i-au spus să își cumpere ceva de care să se bucure cu adevărat și care să o facă fericită. Si ea tocmai asta a facut.

În final, vă rog din suflet să-mi spuneți că Mos Crăciun există! Iar mosul2dacă-l vedeți, vă rog să-l îndrumați spre alte părți și să nu treacă pe la noi…sunt atâția oameni care îl așteaptă, iar noi fără să ne dăm seama, doar îl poticnim.

Să ne alăturăm cu toții lui Moş Crăciun și astfel să redescoperim raiul din noi, să învățăm să culegem dragoste, bucurie și lumină, pe care să o împărțim tot anul cu cei care au într-adevăr nevoie!

Tu vei aștepta anul acesta cadouri sau vei fi ajutorul Moșului?

Horia Ciuclaru

– fondator al site-ului www.traiestezambind.ro si pasionat de dezvoltare personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *