Cum să străluceşti?

Hei!

Ai plâns vreodată de fericire ? 🙂

Nu ştiu daca ai experimentat vreodată acest sentiment, dar pur şi simplu curge atât de multă recunoştinţă prin venele mele şi inima pompează atâta bucurie, încât mă întreb cât mai poate rezista.

Am fost educaţi într-un fel în care grijile cotidiene trebuie să fie negative şi constante.

Am învăţat că scăpam de griji şi suntem cu adevarat liberi în momentul în care închidem ochii şi încheiem această viaţa.

Am învăţat să nu fim fericiţi atunci când lucrurile nu merg ,, aşa cum trebuie” adică aşa  cum am plănuit noi.

Am învăţat că tot ce facem este greşit sau se putea mai bine.

Şi cauza tuturor dificultăţilor cu care ne confruntăm azi sunt consecinţe ale faptului că am învăţat că nu merităm, şi că fericirea, iubirea şi libertatea se obţin după ce se împlinesc anumite lucruri pe care noi le dorim.

Îmi dau seama cât de încorsetaţi suntem şi nu ne dăm permisiunea de a fi fericiţi ACUM !

lifeÎntr-un moment de greutate sufletească, în care voiam să mă las de facultate şi simţeam că nu pot să fac asta pentru a nu-i dezamăgi pe ai mei, mi-am întrebat mentorul ce să fac???

Mi-a spus aşa: ,,Miruna, viaţa ASTA e minunată şi frumoasă! Nu după ce dai examenele! Nu după ce schimbi facultatea! Viaţa asta e viaţa TA!”

Eşti responsabil de ce trăiesti în fiecare moment. Am ajuns la o vârstă în care nu mai e nevoie să ne ia părinţii de mână şi să spună: ,,nu merge acolo, că sunt maşini.” Acum a venit rândul nostru să conducem.

Oare nu ar fi indicat să te angajezi în a face şcoala de şoferi şi a te ocupa de ceea ce eşti făcut tu să faci. Tu ai de condus în această lume, fie că-ţi dai seama , fie că nu! Ai de condus o maşina pe care scrie numele tău, care reprezintă viaţa ta şi care poate avea rol decisiv în viaţa altora.

Îi poţi învăţa pe alţii să conducă şi ei. Le poţi face favoruri cu maşina, transportându-i acolo unde au ei nevoie.

Sau poţi merge ca un besmetic pe stradă, neluând în calcul cât rău îţi faci ţie şi câte vieţi poţi influenţa în aşa fel încât să aduci nefericire în viaţa oamenilor.

Oamenii nu-şi doresc lânga ei oameni care să le şteargă zâmbetul. Oamenii au nevoie de tine, ca să-i faci să se simtă bine. Aşa îţi vor cauta prezenţa.

Ei cu ce se aleg dacă petrec un timp lângă tine?

Da-le tot ce ai mai bun şi pune zâmbete şi rasete pe chipul şi sufletul lor. E cea mai simplă cale prin care te poti face plăcut. Nu e masochism.

Înveselindu-i pe ei, te vei înveseli şi  pe tine!

E imposibil să nu primeşti şi tu o îmbrăţişare atiunci când oferi una din inimă şi cu drag!!

Nu-i aşa cât e de minunat? 🙂

Simţi?

Avem cu toţii  în noi acea mică parte de scânteie care ne luminează.  Cum ar fi dacă ai permite ca acea strălucire să fie acceptată de fiecare celulă din corpul tău, să luminezi peste tot in jurul tău, inclusiv sufletele de lângă tine?

Uneori, oamenii se simt prost când ei ştiu că ţi-au greşit şi tu strălucesti şi le dai şi lor din strălucirea ta.

Dar hei! Totul e bine! Dacă devii un om ce străluceşte, nu ai cum să nu întâlneşti oameni care strălucesc şi ei!

O să faceţi un soare împreună!
Şi nu-i aşa că si asta e minunat? 🙂

beautifulVIAŢA ASTA  de ACUM e minunată şi frumoasă!

NU cea care va veni dupa împlinirea viselor, pentru că ştim cu toţii că nu destinaţia face inima să vibreze, ci călătoria.

Cât de mult te bucuri de această călătorie??
Cât de mult alegi să te bucuri călătorind? Unii aleg o plimbărica cu autouzul local.
Alţii schimbă trenuri, avioane şi metrouri.

Tu unde plănuieşti să ajungi şi la ce STĂRI SUFLETEŞTI vrei să te opreşti ca să le savurezi, pe parcurs?

Când vei ştii că ai ajuns într-o staţie, sau la destinaţia finală????
Poţi răspunde printr-un comentariu.

Te îmbrăţisez cu drag,
Miruna

Miruna Calbor

Fondator www.oviatanoua.ro , studenta la Facultatea de Psihologie Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, voluntar aprilie-iulie 2013

3 thoughts on “Cum să străluceşti?

 1. Todor Luminita

  Mi-a facut placere sa citesc articolul tau. Traim, din pacate, intr-o lume atat de inchistata in idei limitative, care ne sunt induse in timpul educatiei noastre. Stim clar, cu totii, ce anume nu suntem in stare sa facem sau sa fim, ne pierdem (in cazul in care avem) foarte usor dara de incredere in noi insine….sa mai continui?
  Mi-ar placea sa invatam in primul rand sa ne bucuram de lucrurile din vietile noastre, sa apreciem ceea ce avem, sa stim sa fim prezenti, sa ne bucuram de drumul nostru in viata, fara sa ne gandim doar la rezultatele pe care vrem sa le obtinem.
  „When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It’s to enjoy each step along the way.”
  Wayne Dryer

  Reply
 2. Calbor Miruna

  Sunt foarte de acord cu tine, Luminita! Aceleasi observatii le-am sesizat si eu.
  Insa am mai observat ca daca ne permitem, din cand in cand, sa lasam grijile putin la o parte si sa constientizam ce avem ne este mai usor sa ne bucuram mai mult de viata noastra, de noi si de cei dragi noua.

  Ma bucur ca ti-a facut placere sa-mi citesti articolul si ma incanta faptul ca ti-ai exprimat aceasta placere si parerea personala.

  te imbratisez cu mare drag, Luminita
  Miruna Calbor

  Reply
 3. Daniela Marginean

  Draga Miruna, mi-a placut foarte mult articolul tau. Eu cred ca cea mai frumoasa calatorie este cea pe care o facem spre noi insine. Doar in adancul fiintei noastre putem gasi locuri minunate in care sa poposim, cum ar fi: pacea, bucuria, dragostea, speranta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *