Cum să fii sigur pe tine oriunde ai fi?

;uggageSalut!

Ieri mi-am făcut toate bagajele, iar acum sunt în maşină, în drum spre Cluj, în timp ce îţi scriu aceste rânduri.

Ieri mi-am făcut toata ziua bagajele şi m-am îngrijit de tot ce am nevooie pentru…. a locui!?

Însă nici nu pornesc bine de acasă, că fac verificarea mentală, dacă am luat sau nu lucruri importante pentru mine ca, laptop, încărcător, telefon şi încărcatorul lui, portofel cu bani (cât de mulţi 🙂 ) şi acte. Restul e poveste…

După alţi câţiva metri parcurşi mă întreb ceva ce nu m-am mai întrebat până acum când plecam de acasă: oare pe mine m-am luat?

Mi-am luat siguranţa cu mine?

Speranţa?

Credinţa?

Pregătirea ?

Oare am luat TOTUL cu mine???

Ceea ce vreau eu să spun este: luăm mereu cu noi numai lucruri, sau ne luam şi pe noi şi binecuvantările din noi atunci când pornim la drum.

Dacă ar fi să rezum toata ideea într-o singură frază pe care să o poţi aplica cu succes, aceasta ar fi: Ia-ţi întotdeauna siguranţa de sine atunci când pleci de acasă.

Nu o arunca peste tot, ci dă-i de înţeles că ai nevoie de ea şi o iubeşti.
Nu uita să-i multumeşti siguranţei de sine ori de câte ori te ajută în anumite domenii, ca să ai certitudinea că te va mai ajuta.

Dacă te comporţi cu siguranţa de sine ca şi cu o persoană dragă, care te ajută mereu, indiferent de ce e vorba, vei avea parte de oricâtă siguranţă de sine ai avea nevoie în cele mai fragile momente.

Uite, mi-am adus aminte de ceva: săptămânile trecute, o prietena de-a mea, trainer şi coach îmi spunea despre unul din evenimentele stranii pe care le trăise: trebuia să  susţină examenul de absolvire al cursului de NLP îmbrăcată în trening, ceea ce părea foarte stupid având în vedere obişnuinţa noastră de a ne dichisi şi a ne pune la patru ace ori de câte ori avem ceva asemănător de făcut.

Cum ea şi colegii ei erau surprinşi de contextul în care urma să se ţină examenul, şi-au întrebat instructorul care e motivul pentru care există o asemnea cerere din partea lui. Răspunsul a venit prompt: trebuie să ai atâta încredere în tine, încât să le vorbeşti oamenilor la fel de sigur pe tine indiferent dacă eşti îmbrăcat în lenjerie intimă sau costum.

Spre marea mea suprindere, azi am fost pusă în situaţia de a-mi testa involuntar încrederea in sine, fie că eram în cămaşa, fie în lenjerie…:))

Aşa că, dacă doreşti să aflii cât de puternică este încrederea ta în tine, încearcă să te vizualizezi cum ai vorbi în faţa oamenilor dacă ai fi îmbracat la costum. Acum testează-ţi încrederea şi siguranţa imaginându-te în faţa auditoriului îmbracat/ă doar în lenjerie.

Fii atent/ă la ce simţi în timp ce ,,eşti” în cele două ipostaze şi vei afla răspunsul la întrebarea: cât de sigur eşti pe tine şi cât de multă încredere ai în tine?

Lasă-mi un comentariu în care să-mi răspunzi la întrebare.

Aştept răspunsul tău acum,

Miruna Calbor

Miruna Calbor

Fondator www.oviatanoua.ro , studenta la Facultatea de Psihologie Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, voluntar aprilie-iulie 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *