Ce este iubirea?

loveDe multe ori am încercat să găsesc definiţia corectă a iubirii, să îi găsesc adevărata identitate. Am observat că există diferite definiţii ale iubirii sau ale fericirii şi asta pentru că fiecare dintre noi încercăm o  le definim în funcţie de  percepţiile proprii. Există multe persoane care se încăpăţânează să îţi impună ‘definiţia’ lor a fericirii doar pentru că ei au avut parte de o experienţă poate puţin mai mare decât a ta în ceea ce priveşte iubirea şi deseori au impresia că dacă tu nu ai trecut prin ceea ce au trăit ei sau nu ai o experienţă oarecum asemănătoare lor nu ştii nimic. Suntem diferiţi ca oameni, deci iubim, percepem lucrurile în moduri total diferite…de ce insistă să ne impună o definiţie a lor, fără măcar să ne lase să găsim o definiţie a noastră?

Pentru mine, iubirea este acel sentiment pur, inocent, este acel CEVA care îmi provoacă fluturi în stomac şi îmi permite să visez cu ochii deschişi.  La fel ca majoritatea dintre voi, am avut şi eu parte de dezamăgiri şi eşecuri, însă nu mi-am pierdut speranţa că voi găsi iubirea adevărată şi o să o pot defini în felul meu. Cu toţii avem nevoie de acel ceva pentru a fi fericiţi, fiecare dintre noi este demn de acea iubire la care visează.

În opinia lui Victor Hugo, „dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeaşi natură. Dragostea e ca o scânteie divină şi ca sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simti arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului„. Iubirea este ceea ce naşte fiecare în sufletul său, cu timpul devenim capabili de a înţelege cît de minunată este iubirea.

Iubirea este ceva unic, dar nu este unic la o singură persoana. Este unică pentru două persoane, două persoane cu o poveste care nu se va repeta niciunei alte persoane în lume. Deşi există acele „tipare” din filme, ele niciodată nu sunt, nu vor fi şi nu au fost la fel pentru toată lumea. Pur şi simplu simţi ceva  într-un moment, iar în alt momentul îpoţi simţi acel ceva  mai puternic sau nu îl mai simţi deloc. Este un joc care poate fi jucat DOAR în doi.

Besliu Oana Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *