A crede în bunătate

kindnessVara este anotimpul călătoriilor, când locurile vizitate ne fac să trăim altfel fiecare moment al zilei. În multe locuri, rămânem surprinși de atitudinea binevoitoare a unor oameni străini pe care îi întâlnim pentru prima dată.

Această atitudine, care poate ajunge și la bunătate, ne face să ne întrebăm cât de buni putem fi noi, la rândul nostru, cu alții? Cât noroc avem pentru a păstra acești oameni buni în viața noastră?

Sufletul bun, cum mai numim bunătatea, există în fiecare din noi însă este greu de manifestat. Dacă ești prea bun ești considerat fraier iar dacă încerci să fii bun cu măsură, parcă își pierde rostul. Bunătatea nu trebuie să aibă limite, trebuie doar să se bazeze pe respectul de sine ca și autocontrol.

Nu degeaba creștinismul ne învață să ne iubim aproapele ca pe noi înșine, nici mai mult nici mai puțin.

Există, în fiecare din noi, un instinct de ajutorare al celuilalt, faptul că suntem capabili de răutăți vine din experiențele neplăcute trăite sau din o nefericire cronică personală. Ceea ce mulți uită este că a fi bun nu este greu, trebuie doar să îți lași rațiunea de o parte. Este un sentiment profund căruia, însă, persoanele superficiale rareori îi pot conferi valoare.

Dacă ești o persoană bună, există posibilitatea de a te plictisi lângă cineva la fel ca și tine. Nu degeaba se zice că cei ”ai dracului” își găsesc mereu pereche în cineva de treabă. Sau poate să crezi în bunătatea nevăzută de alții este manifestarea supremă a generozității emoționale?

În fiecare an are loc în Belgia festivalul de muzică rock de la Werchter unde luna aceasta a cântat și Bruce Springsteen aflat într-o molipsitoare bună dispoziție pentru cei 60.000 de spectatori de toate vârstele veniți să îl asculte. În mulțime se putea vedea, la un moment dat, o pancartă: ”Am 50 de ani și de 35 de ani îți sunt admiratoare însă niciodată nu m-ai invitat la un dans”. Se pare că starul a zâmbit larg văzând-o așa perseverentă și a invitat-o pe admiratoarea lui pe scenă pentru dansul în care ea a crezut o viață!

Ioan Hanes

– Lucreaza in domeniul preventiei medicale si e pasionat de tot ceea ce comunicarea poate sa schimbe in viata oamenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *