Antidotul

the_antidote_book_coverThe Antidote: Happiness for People Who Can’t Stand Positive Thinking (Oliver Burkeman)

Ce vezi? Un pahar pe jumătate plin, jumătate gol, sau unul pe care ai vrea să-l arunci pe idiotul care te-a întrebat asta? Oricare ar fi răspunsul tău, Antidotul lui Oliver Burkeman este ca un pahar de apă rece într-o zi călduroasă de vară: răcoritor dacă e consumat de cei care sunt deja sceptici în legătură cu puterea gândirii pozitive și enervant dacă e aruncat în fața celor care nu sunt.

O carte care nu te lasă să îți transformi creierul în terci și care te aduce cât se poate de aproape de o rețetă a mulțumirii rejectând în același timp toată ideea sau formula stării de bine. Făecțiunile realității în diferite moduri.

Fără a pretinde un panaceu universal, Burkeman oferă o familie de abordări ce împărtășesc un interes în a ajunge la pace cu imperfecțiunile realității în diferite moduri.

Există argumente cum că Burkeman nu merge în prea mare adâncime. Chiar mai profund decât problemele cauzate de ideologia gândirii pozitive este asumpția că ar fi de bun simț să ne categorizăm toate gândurile ca pozitive sau negative. Oare nu e, totuși, mai important, decât să vezi pozitiv, să vezi clar, adevărat și sincer?

Burkeman vorbește despre o nouă și diferită definiție a fericirii, fără a specifica însă una anume. Ce sugerează el este că ”o fericire demnă de numele ei” este nevoie să includă un mix între dur și soft, dureri și bucurii.

.

Sergiu Tamas

Google+ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *